eKurs

Externa kurser

Konferenser och kurser är en ligt min mening den bästa fortbildningen och inspirationskällan som en pedagog kan ha. Konceptet att kunna nätverka och träffa likasinnade människor, pedagoger och intresserade är ovärderligt.

BETT

BETTSHOW En av världens största skolmässor inriktade mot IKT. Väl värt ett besök och i den bästa av världar så kombineras besöket med seminarier och skolbesök. Ett ypperligt tillfälle att nätverka, omvärldsbevaka och kontakta leverantörer, inspiratörer och likasinnade från ”All over the World”

http://www.bettshow.com/

SETTMÄSSAN SETT_400En svensk minimässa a la BETT. Ofta fylld med fantastiska föreläsningar och de flesta svenska och skandinaviska företagen är på plats. Återigen ett perfekt tillfälle till nätverkande.

”SETT är Skandinaviens största mässa och konferens inom området det innovativa och moderna lärandet. SETT står för ”Scandinavian Educational Technology Transformation” och handlar om att få skolans professionella medarbetare att känna inspiration, ökad nyfikenhet och kunskap kring hur det moderna lärandet kan utvecklas i just deras skolor mot högre måluppfyllelse. Till SETT 2012 kom ca 4500 personer från 3 länder och 193 kommuner”

http://www.settdagarna.se/

FRAMTIDENS LÄROMEDEL Intressant mässa och föreläsningsserie. ”Årets viktigaste oberoende arena med Framtidens Läromedel i fokus! Du har det allra viktigaste uppdraget – att förbereda våra barn för framtiden. Detta borde innebära att skolan har de mest utvecklade arbetsplatserna för att kunna förbereda eleverna för det företag och samhället kräver imorgon. Men är det så verkligheten ser ut?f läromedel

Ger du dina elever rätt förutsättningar för framtiden?Nya läromedel och teknik kan öppna upp oanade möjligheter för lärandet och med små medel kan du utveckla ditt lärande enormt. Oavsett om du är teknikmotståndare, är på väg att ta första steget eller en inbiten entusiast behöver du inspireras av andra lärare och skolledare.

http://www.framtidenslaromedel.se/index.html

FRAMTIDENS LÄRANDE ”Framtidens lärande är den nationella
mötesplatsen kring diufl-loggaskolutveckling med stöd av digitala verktyg, medier och samarbetsformer. Här inspireras, utmanas, diskuterar och samtalar engagerade och drivande skolpolitiker, lärare, förvaltningschefer, skolledare, forskare, representanter för myndigheter, organisationer och leverantörer.” 

http://www2.diu.se/framlar/konferensen/

Förutom allmäna konferenser och kurser arbetar vi inom kommuner direkt mot vissa företag och program. Att delta i deras nätverks- och användarkonferenser är av stor vikt. Dels för att utbytet i allmänhet är givande, men också för att vi har gemensamma faktorer som ger oss möjlighet att förkovra oss eller bygga upp relationer för framtida behov. Att bilda kommunövergripande nätverk har också visat sig ge resultat, då kunskapen alltid finns någonstans. Om det är onödigt att uppfinna hjulet två gånger känns det lika logiskt att undvika trial and error.

Här är några nätverk som vi i Halmstad deltar i….

FRONTER ANVÄNDARKONFERENS äger i år rum i
Göteborg på Posthotellet. fronterAnvändarkonferensen brukar bjuda på olika former av seminiarier och föreläsningar, från det stora till det lilla. I år träffas vi 10-11 oktober.

http://www.fronter.se

NOVASOFTWARE ANVÄNDARKONFERENS brukar arrangeras varje år i november. De senaste åren har vi varit i Bålsta
på Aronsborg. Under konferensdagarna som bjuder på nätvekandenova
och seminarier har man tillfälle att lyfta frågor kring såväl Skola24
som NovaSchem.

http://www.novasoftware.se

UNIKUM NYCKELPERSONSTRÄFF äger rum i februari varje år. unikum_iup
De senaste åren har vi träffats i Haninge. Semenarium, okonferenser, diskussioner och föreläsningar står på programmet. Tidigare användarkonferenser har bytts ut mot regionala Unik Meets. 

http://www.unikum.net

FRONTKOMMUNER eller gerillagruppen är ett nätverk av kommunerfronter
som använder lärplattformen Fronter. Årligen två träffar för diskussioner,
delgivande och inspiration. Här finns såväl små som stora kommuner med.

IT-FÅNGARNA är ett kommunövergripande nätverk för samverkan och inspiration. Här ingår kommuner som Halmstad, Jönköping, Linköping, Huddinge, Täby, Gottland & Karlstad.

3KHV är yyterligare ett nätverk för kommuner med Halmstad och Växjö samt några kommuner på K i skåne/blekinge.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s