Hösten är här

En sommar går så fort. Trots att dagarna är längre och det ibland känns som man är uppe dygnet runt så kommer den rutinmässiga hösten som ett brev på posten, liksom bara över en natt. Tid blir ett begrepp som liksom bara försvinner, vad vi gör av den är ju helt upp till oss själva. Att ta och ge är fenomen som påverkar utgången av det vi gör. Summerar man det som varit, det som syns, det som hörs så är det oftast de ”stora” sakerna som tar plats. Dock kanske det är just de där små tillfällena som man håller närmast hjärtat som är de som får oss att le när mörka tysta höstkvällar kommer, det är kanske just de som får oss att le för oss själva.

DSC_5039

Små saker som en härlig stund i soffhörnet, en kaffe på klipporna eller en härlig solnedgång efter jobbet. Eller varför inte den kvalitetstid som finns i vardagen. En turbulent tid kanske har goda saker i sitt sköte och det kommer alltid nya dagar, att få umgås med barnen och vänner och lära känna dem ännu bättre är just sådan kvalitetstid. Att bära kartonger, flytta möbler, köpa disktrasor eller måla om väggar låter kanske inte så kul men det finns inga saker i världen som kan byta ut kvalitetstid. Detta är ju val som är medvetna från vår sida.

DSC_5134

Att se andra människors lycka och leende är på något sätt något som även får vårt egna inre att vila på en harmonisk grund och det mår vi bra av. Att se en förälders ödmjuka blick mot sitt barn eller känna kemin av att man anstränger sig för andra är en slags obeskrivlig härlighet. Det där lilla tillfället då man ser detta är underbar och det behöver inte vara från den egna sfären. Våra barns lycka och välbefinnande är förhoppningsvis ett prioriterat område för de allra flesta, men det finns de som anstränger sig mer än vad andra behöver. Total respekt för dessa människor som kämpar, som håller uppe gnistan och som visar tillgivenhet och kärlek.

IMG_1433

Flyttkarusellen har gått i sommar och drömmarna likväl. Sonen har valt att plugga utomlands ett tag. Vem kommer på tanken att göra det i Vietnam? Tycker det är underbart härligt och det är en livserfarenhet större än det mesta. Att våga förändra att våga chansa och göra det där som kommer att skapa minnen för livet. I det stora kommer det att komma så många små tillfällen. Dottern har varit hemma och jobbat och visat kämpaglöd som gör mig stolt. Nu tillbaka till studierna och trots att vi alla går igenom svårigheter är det härligt att känna att vi hjälps åt. Ibland bara de där små sakerna, de som vi inte får glömma när det skymmer.

DSC_4579

Likt ett Erosfenomen är livet i ett nötskal, vi mår bra av att ge och mår bra av en blick, en kommentar, en kram. Nu tar vi sats mot en höst som vi inte riktigt vet vad den har i sitt sköte, men det är vi själva som är kaptenen och visst kommer det att gunga men kanske kanske kommer det att finnas många små tillfällen som förgyller vardagen och som fyller våra hjärtan. Ta ut kompassriktningen men glöm inte att leva, vara och njuta av stunden.

IMG_0862

Om Stefan Thorvaldsson

IKT-pedagog och IT-samordnare i Halmstad kommun.
Det här inlägget postades i tid, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s