Året efter Kina

Dottern hemma och tyst det är i huset. Hon ligger och sover efter ett arbetspass och morgonen gryr. Tänkte ta tiden och tillfället att reflektera lite och titta tillbaka för att ta flera framåt.

Ibland brukar jag göra små krönikor, skriva om det som varit och det som hänt. Det är nu ett år sedan jag kom hem från Kina och allt det som hände där. Med vetskapen om att det äventyret var få förunnat och att det lärde mig både ett och annat om kultur, människor och framförallt om mig själv. På något sätt kändes det överväldigande och kanske var det dags att bromsa in. Dock är livet för kort för att inte leva och visst finns det saker som fortfarande finns att utforska samtidigt som det även har ett pris, inte i pengar utan i tankar, känslor och saknad.

Ett år på hemmaplan och konstaterandet att jag är oerhört glad att jag vågade ta chansen, men också verifierande av vad som är hemma och vad som ger mervärde. Det är ju inte så att man suttit still, men kanske lugnat ner eskapaderna lite. Fortfarande är det väl så att se fram emot saker och resor är en av drivkrafterna, en slags adrenalinkick som gör att man finner kämpaglöd men även ro. Ibland har det varit ensamt att inte dela saker och upplevelser, men även en styrka att kunna hantera det själv.

Året som nu gått har åter varit ett av de allra bästa. Möten med människor som berikar och aktiviteter som får ungdomens känsla att vibrera är enastående. Vi lär något av alla, inte bara om dem utan också om oss själva. Att visa att andra personer är av intresse och att vi genuint bryr oss är så berikande. Ibland glömmer vi detta och kanske är för fokuserade på jaget, på egot… men det är just det att bry sig är att berika det egna.

Givetvis var det underbart att få stå i centrum på 50-års festen, om än lite obekvämt :-). Underbart att få ha barnen där som spelade och bjöd på en härlig tillställning. Fortsatta resor med olika människor har givit en positiv och varierande upplevelse. Hur det än är kommer resan till Aspen att vara en höjdpunkt. En barndomsdröm som förverkligades och som blev likt en milstolpe i livet. Fortfarande klarar man sådant som man trodde skulle vara omöjligt, men med rätt inställning och vilja klarar vi mer än vad vi tror.

Musik och pubresa till Dublin gav en annan synvinkel på hur nya människor kan påverka känslan så positivt. En upplevelse med lillebror och fotboll i Paris gav en annan och en fantastisk härlig vistelse i Valencia en annan underbar känsla. Otaliga kurser i salsa och bachata tillsammans med galna upptåg och fester visar också på att saker man trodde var omöjligt är lättare än vad vi tror. Är oerhört tacksam för alla vänner som är där och vi har upplevt och skrattat tillsammans under Kitesurfingkurser, stranddagar, golfspel, badtunnor, pastatillverkning, fikastunder och andra upptåg.

Musiklivet i Kina var annorlunda vilket också berikat. Hemma igen fortsatte naturligtvis temat musik med Afterbeach och E-type. Dessutom massa andra fina minnen från bl.a TOTO, Weeping Willows och inte minst Bruce Springsteen. Höjdpunkten är nog ändå konserten med Anna Ternheim som betydde otroligt mycket och som var en oerhört vacker kväll.

Att jobbmässigt komma tillbaka var också en upplevelse, trots att många tycker att det går långsamt och att tiden ibland står stilla i vissa frågor är det ändå så att helheten hela tiden tar stora steg framåt. Fantastiska arbetskamrater har hjälp till att lyfta vardagen och de har stått ut med mina berg och dalbanor, kanske utan att alltid veta. Kan inte nog beskriva hur viktigt det är med givande och tagande och känna att man är en i mängden. Mina arbetskamrater har varit fantastiska. Inte bara kärngänget utan de underbara inspiratörer som har varit hos oss och berikat dagarna.

En annan fantastisk känsla var att se att min far hittat rätt och mår bra ute i det mörkaste av alla skogar. Trots kämpande och trixande bor han där han vill tillsammans med nyvunnen kärlek och det är så fantastiskt att se. Att se barnen fortsätta med studier och med målmedvetenhet ger också en känsla av att man gjort rätt.

Den absolut bästa känslan under året har ändå varit att reglera de bromsar som funnits. Att åter få känna något som värmer, att få tycka om och visa att man bryr sig om någon och att känna sig uppskattad och omtyckt. Det slår det mesta och har givet mig så många lyckliga stunder. Ibland har vi, i allafall jag de senaste åren, så svårt att tala om för andra vad vi känner och tycker. Att få tycka om någon på riktigt igen är så härligt.

Stort tack till er alla som på olika sätt berikat året och visat att det är gött att va!

 

 

 

 

Annonser

Om Stefan Thorvaldsson

IKT-pedagog och IT-samordnare i Halmstad kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s