Vart tog mänskligheten vägen

Våld föder våld sägs det och vad är det som egentligen händer. Tog några dagar att smälta in det tragiska som hände i Paris och även följderna av detta är tufft att smälta. Den hårdhet, råhet och oerhörda avsaknad av respekt och kärlek är bara deprimerande. Det är svårt att finna glädjeämnen när varje dag präglas av skilda meningar av vad som är rätt och riktigt, där vi hela tiden tvingas till att tycka och ta ställning i en mänsklig katastrof. Vad är medmänskligheten, ärligheten och var tusan är kärleken i allt detta destruktiva?

  
Fann denna lilla handsnidna droska med ett brudpar hos min far härom veckan. Den hade i fyra generationer ståtat högst upp på bröllopstårtor i släkten. En klenod, en symbol för kärlek och en tanke på det goda och mänskliga. En liten sak i ett sammanhang, men ändå en riktning på vad grundfundamentet till att vi är här egentligen är. Hur tusan kan vi ha hamnat så snett att så att kärlek förknippas med hat, illdåd och hämnd?

Vissa dagar vill man liksom strutsen bara stoppa huvudet ner i sanden och inte lyssna på radion, inte slå på nyheterna på TV, inte läsa tidningarna eller se till att man får pling i telefonen. Hur orkar vi ta emot denna strida ström med negativa inslag när vi tidigare blev glada och upprymda av bara det där lilla? 

Annonser

Om Stefan Thorvaldsson

IKT-pedagog och IT-samordnare i Halmstad kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s