Varma hjärtan som lyser

För något år sedan gjorde jag lite fotbollselvor med duktiga personer som arbetar aktivt för än bättre skola, för en utvecklande miljö, med pedagogisk syn på IKT och med elevernas och lärarnas roll i fokus. Fortsatt finns det människor som gör så mycket rätt, så många beundransvärda handlingar och en osjälvisk anda som borde vara en vägledande bana för oss andra. 

I ett ganska hårt samhälle idag strävar vi efter att förändra, förbättra och utveckla såväl individuellt som nationellt och globalt. Att ha ett egoistiskt tänk vore lätt och kanske helt rätt i vissa lägen. Skall lyfta fram två vänner och arbetskompisar som gör saker ur ett väldigt osjälviskt perspektiv.

  
Att tillverka armband i högkvalitativt cliffhanger-material och få de, enligt min mening, väldigt snygga är en eloge i sig för kreativitet. Att bekosta arbetet, materialet och tiden själv för att sedan inte få någon egen vinning av tillverkningen är större. Du får armbandet mot att du själv gör en insättning för ett specifikt ändamål, du betalar vad du tycker det är värt eller vad du vill skänka. Samtidigt finns det ytterligare en aspekt som lyfts, då vi under många år vant oss vi rosa bandet. Armbanden med det lilla blåa bandet lyfter också en lika viktig frågan dagens välfärdssamhälle. Både bröstcancer och Prostatacancer och givetvis alla andra former drabbar så många människor och människor i dess närhet. Att utan egen vinning som intresse få andra att bry sig, vara delaktig och lyfta viktiga frågor är ett bevis på ett stort hjärta för medmänskligheten. 

En annan kollega som brinner för det hon gör visar lika osjälviska handlingar. Som småbarnsföräldrar vet vi också hur tufft det kan vara vissa dagar och att våga gå utanför sin egna sfär i tankar och handlingar är berömvärt. Som talare och föreläsare välja att för sitt gage köpa delar i utvecklingsprojekt är en osjälvisk handling som dels gagnar projekten, men också de människor som får lyssna till föreläsningen på SETTsyd.

Lär en flicka läsa

https://plansverige.org/shop/visa/lar-en-flicka-lasa

”Alltför många flickor kan inte läsa. Det vill vi ändra på! Arbetet med att sprida läskunnighet är inte bara ett effektivt sätt att bekämpa fattigdom, det ger också människor makten att ta kontroll över sina egna liv.”

Jag kan bli så djupt imponerad av människor som kan vara så osjälviska. 

Under helgen var det också premiär i Tv-soffan för den alpina världscupen. Efter 1 1/2 års saknad av detta var det så äntligen dag. 8 svenska tjejer i startfältet, från det lilla landet för om vi ska vara ärliga så är det så. Trots litenheten gör svenskar avtryck världen runt, inte bara genom idrotten utan i företagsvärlden, musikbranschen, den moderna tekniken och även inom skola. När man lyssnar till intervjuer med de svenska tjejerna och hör deras engagemang, ärlighet och med ödmjukhet känner man sig stolt som världsmedborgare. 

Att Tv-sändningen avslutades med ett rejält skratt samt ytterligare funderingar när skylten nedan visades efter utförsåkningen. Kanske talande, kanske målande. Skall i allafall ut i vår fantastiska natur som avslutning på helgen för att testa lite nya fotogrepp som inte skall användas i egensyfte.

Tack för att ni finns, ni som gör skillnad! Det finns hopp!

  

Annonser

Om Stefan Thorvaldsson

IKT-pedagog och IT-samordnare i Halmstad kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s