Konsten att ta ut ett landslag

I besvikelsen efter Sveriges mediokra match mot Irland kom känslorna löpande på rad… är mina biljetter till matchen i Dublin totalt bortkastade nu? Frågeställningarna var lika många och tankar kring laguttagningar kommer ju alltid. Var det rätt manskap på banan? Byttes rätt spelar ut i tid?

Enligt min mening är det inställningen på plan som gör skillnaden. De ungdomliga irländarna hade fått förtroendet av en filosofisk stofil till italienare som inte behövde dirigera sina spelare nämnvärt. Sverige gick nästan på pumpen mot brittiskt motstånd igen, på samma gamla vanliga manér…. vi springer och kämpar ned svenskarna. Tror inte att Lagerbäcks defensiva tankar hade hjälpt mycket, för när Hamréns possetiva inställning till anfallsfotboll havererar så fullständigt så är det kanske andra frågeställningar som borde ställas.

Vi kanske inte är bättre?

I min iver att hitta lite landslag som hade haft kompetensen att bedriva professionell inställning till sitt yrke och utmanat, utvecklat och inspirerat andra med kämpaglöd, energi och intensivitet fann jag dessa på lite olika arenor. Lyckades plocka fram ett kommunalt lag, ett landslag och ett professionellt lag. Alla tre lagen har inspirerat och visat sig vara duktiga, fyllda med självförtroende och med en framåtanda som saknar motstycke….

Här kommer mina tre pärlor på IKT-himlen, samlade på en fotbollsplan…

Nu kör vi så det ryker 🙂

Stefan

Proffslaget 2KommunlagetLandslaget 4

Annonser

Om Stefan Thorvaldsson

IKT-pedagog och IT-samordnare i Halmstad kommun.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s