Inför SETT-dagarna 2013

Börjar så lätt spåna lite inför SETT-dagarna och det ser minst sagt lovande ut. Inte bara utställningen utan mängden av fantastiska föreläsare. Ser oerhört mkt fram emot att få se Susanne Kjällander igen och den mycket karismatiske Abdul Chohan. Ni som inte träffat Abdul tidigare, se och upplev honom. Oj så spännande det skall bli…

Abdul-Chohan_little

Vi börjar förbereda oss här i Halmstad och kommer att ta med oss samtliga våra IKT-inspiratörer, vilket ger en extra krydda på tillvaron. Våra IKT-inspiratörer är 10st superduktiga pedagoger som under året haft viss del av sin tjänst för att inspirera kollegor och andra skolor. De har gjort ett fantastiskt jobb och satt ett adelsmärke på inspiration. De har varit fantastiskt duktiga på våra TorgIT och det skall bli mkt intressant att få umgås, nätverka och diskutera IT- och skola med dessa inspiratörer och alla andra som besöker SETT. Så nu förbereder vi oss för tåget upp till Kista hotell och dessa dagar….

Även om det nu är en månad kvar och snön faller i Halmstad idag… ymnigt 🙂

SETT-dagarna 2013

1. Allmänna lärar- och pedagogspåret

Innehållet i konferensen för det ”Allmänna lärar- och pedagogspåret” riktar sig till alla pedagoger och lärare runt om i Skandinavien. Det avhandlar specifika, intressanta och innovativa kunskaper, erfarenheter och fenomen som rör det moderna lärandet. Det kan handla om allt från ren pedagogik, modernt lärande, inspirationsföreläsningar, kreativitet, lärmiljöns betydelse och sociala medier till mer specifikt teknikorienterat och praktiknära goda exempel. Detta spår riktar sig också till fritidspedagoger.

2. Studie- och yrkesvägledarspåret

Studie- och yrkesvägledarens roll har förändrats de senaste tjugo åren och tanken är att påbörja en diskussion om digital studievägledning. Innehållet i detta spår fokuserar på hur man genom att anpassa studie- och yrkesvägledarens digitala miljö når de unga mer effektivt. Hur kan arbetet med vägledning integreras i elevernas lärande?

3. Förskolespåret

Innehållet i ”Förskolespåret” riktar sig till förskollärare, barnskötare och övrig personal i förskolan. Fokus ligger på hur vi med hjälp av teknik och pedagogik når de riktigt små och utvecklar dem i en god balans mellan lek och lärande.


4. Styrning- och ledningsspåret

Styrning- och ledningsspåret fokuserar främst på ett innehåll riktat till skolans chefer och beslutsfattare på olika nivåer. Områden vi behandlar är ledarskapets betydelse, forskning och utveckling. Vad har lärmiljön för betydelse och hur jobbar vi med kvalitetssäkring, systemintegrering och framtidskompetenser?

Talare på SETT

Vilket utbud på talare i år wow! Ser fram emot alla goa tjejer som Susanne Kjällander, Sofia Knüppel och fröken Björn… men även Ruben, Ante, Lundahl och Abdul… hur har de lyckats?

http://www.settdagarna.se/Konferens/Talare-onsdag

http://www.settdagarna.se/Konferens/Talare-torsdag

http://www.settdagarna.se/Konferens/Talare-Styrning-och-ledning

Annonser

Om Stefan Thorvaldsson

IKT-pedagog och IT-samordnare i Halmstad kommun.
Det här inlägget postades i KK, Skolfrågor och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s